Søg efter
Dominostrik i form og farver
Dominostrik i form og farver
af Vivian Høxbro
Dansk tekst
215 x 215 mm
470 gr
144 sider
Blødt bind
ISBN: 9788778471109

Pris 258 kr


Dominostrik i form og farver
af Vivian Høxbro
Vivian Høxbros seneste bog om Domino-strik er fyldt med denne specielle form for strik - her er lidt af hvert, både små og store projekter, alle farverige og spændende og flere af dem er ligefrem nytænkende. Rigtig mange af tingene i bogen er filtet strik, som lige er sagen for nybegyndere, her gør det nemlig ikke så meget, hvis der er en strikkefejl, den er forsvundet efter en tur i vaskemaskinen. Man skal dog helst kunne strikke både ret og vrang og lidt mere for at kunne bruge denne bog.
At strikke domino-strik går næsten helt af sig selv og er derfor både afslappende og spændende.
Gør som Vivian Høxbro - find kurven med garnrester og et par korte pinde frem og nyd at strikke de små firkanter.
Tag ikke fejl - teknikken er enkel, men samtidig en udfordring med mange muligheder.

Om forfatteren
Vivian Høxbro er strikdesigner og internationalt kendt for sine design i skygge- og dominostrik. Hun er nok den danske strikkedesigner, der leger mest med farver og mønstre. Måske er det derfor hendes dristige designs tiltaler amerikanere så meget. I hvert tilfælde er Vivian Høxbro et stort navn i den amerikanske strikkeverden - og også det japanske publikum er med på hendes fortolkning af den såkaldte Dominostrik. - Dominostrik er i den grad blevet synonym med Vivian Høxbro - også her i landet. Vivians bog Skyggestrik fåes andet sted på hjemmesiden. Vivian bor i Stubbekøbing. Mød hende på www.viv.dk

Se listen over Vivian Høxbros udgivelser hos os...

Lektørudtalelse (uge 2009/18) af Lene Kristiansen:
Anvendelse/målgruppe/niveau
Vivian Høxbro har udviklet en særlig strikketeknik, hvor hun arbejder i lutter firkanter. Dette er hendes anden bog med dominostrik, hvor hun foruden nye modeller også arbejder med valkning. For strikkere der vil og kan lidt mere end derudad i ret og vrang.
Beskrivelse
Dominostrik er ikke svært (når man først kan det), og med Vivian Høxbros grundige anvisninger, er strikkeentusiaster godt hjulpne. Kort fortalt er modellerne sat sammen af firkanter i en form for diogonalstrik, så firkanterne i sig selv danner mønster. Sværhedsgraden og udfordringerne kan varieres i større, mindre eller flerfarvede firkanter og ende som sjaler, puder, huer, tæpper, tasker mv. Desuden er der modeller både i almindelig strik og valket, d.v.s. vasket i vaskemaskine for at få en filtet og tæt struktur. Nogle af de modeller ligner sjaler man kender fra filtning, men har i sagens natur renere kanter og klart afgrænsede farver. Høxbros nye bog er mere tidstypisk, der er knald på farverene og 1980er-retro i modellerne i modsætning til hendes forrige meget stilrene og klassiske dominobog.
Sammenligning
Høxbros Dominostrik, 2001 kom i en ny udgave i 2006. Derudover har hun lavet Skyggestrik, 2005. Dominostrikketeknikken er hun ene om, men filtningen af strik findes også i andre bøger.
Samlet konklusion
Høxbro er en af de strikdesignere, der udfordrer teknikker og muligheder, og trods den umiddelbare enkelhed i grundteknikken, kræver det både passion og en vis erfaring at gå i gang - med et anderledes udtryk som bonus.

Se billeder fra bogen

Andre kunder har også købt

Dominostrik
Læs mere...

Den nye hakkebog
Læs mere...

Akvarel på naturlig vis
Læs mere...

Freeform
Læs mere...

Akupressur for sundhed og velvære
Læs mere...
Indkøbskurv
Kurven er tom
Her kan du betale med
           
Se vores gode tilbud

Læs mere...
Tilbudspris: 109 kr.

Se hele listen ...