Søg efter
Den nye hakkebog
Den nye hakkebog
En bog om tunesisk hækling
af Solvor Hofsli
Dansk tekst
205 x 280 mm
390 gr
96 sider
Paperback
ISBN: 9788778471147

Pris 238 kr


Den nye hakkebog
En bog om tunesisk hækling
af Solvor Hofsli
Hakning eller tunesisk hækling, som det også kaldes, kan nærmest beskrives, som en blanding af hækling og strikning. Hakning har mange fordele: Teknikken er let at lære, arbejdet vokser hurtigt, og der er ingen masker, der løber undervejs! Hakning er en gammel håndarbejdsteknik, som tidligere var udbredt over store dele af Europa, og i Norge. Den blev den ofte brugt, når der skulle fremstilles vanter, huer, trøjer, sjaler, skørter, undertøj, tæpper osv. Hakning kan nemt fremstilles så det bliver et tæt, fast og meget slidstærkt materiale, som ovenikøbet ikke løber, hvis der går hul - og så er det yderst velegnet til at valke.

Hvor let, det er at lære at hakke, fremgår af denne bog. Teknikken vises ved hjælp af billeder, tegninger og gode forklaringer, og du lærer at hakke en lang række forskellige mønstre. Desuden indeholder bogen opskrifter på bl.a. trøjer, sweatre, huer, sjaler og andet, der er lige til at gå til for begyndere, og lidt sværere opskrifter til dem, som bliver bidt af teknikken og gerne vil i gang med større arbejder.

Om forfatteren
Solvor Hofsli besluttede for mange år siden, at hun ville arbejde for at teknikken hakning ikke ville blive glemt. Siden har hun utrætteligt udbredt sin viden om teknikker, metoder og redskaber bl.a. gennem sit firma Solvor Tekstildesign, se www.solvor.no. Solvor er forfatter til bogen Hakking, nytt liv for gammelt håndarbeid, som har været udsolgt i flere år. Hun har også tidligere designet modeller til Håndarbejdsbladet, udstillet sine mange hakkede arbejder og holdt kurser rundt om i Norge i mere end 20 år. Solvor bor i Asker, Norge.

Lektørudtalelse
Anvendelse/målgruppe/niveau
Hakning er en blanding af hækling og strikning. En gammel håndarbejdsteknik, som nok især vil tiltale entusiastiske hæklere, men her forklaret så begyndere også kan være med. Med denne teknik, som også kaldes tunesisk hækling, har man flere masker på pinden og kan hurtigere udføre større arbejder.

Beskrivelse
Forfatteren er norsk husflidslærer, og hakning har tidligere været meget udbredt i Norge. Indledningsvis forklares teknikken ganske grundigt med klare tegninger og tydelige fotos. Kanter, slidser, knaphuller og lommeklapper vises og efter 35 illustrerede opskrifter på prøvelapper med mønstre, striber, hulmønstre etc. er man klar til det egentlige arbejde. Med stadig henvisning til prøvelapperne er der udførlige opskrifter på jakker, veste, bluser, sjaler, huer, vanter og tørklæder til kvinder. Suppleret af gode illustrationer, arbejds- og mønstertegninger. Med hakning er det muligt at udføre en traditionel norsk mønstret sweater. Så det er udelukkende en smagssag, om man synes en strikket udgave er kønnere.

Sammenligning
Om hakning findes Kirsten-Trolle Hansen: Hakning, 1987 og teknikken er også omtalt i Politikens hæklebog, 2006. Bogen her indeholder den mest udførlige teknikbeskrivelse og flest opskrifter.

Samlet konklusion
Hakketeknikken genoplives fint med denne bog, omend opskrifterne er lidt gammeldags i udtrykket.

Jette Andreasen


Problemer med at finde Solvors hakkenåle?
Prøv www.hedenshørgarn.dk

Se billeder fra bogen

Andre kunder har også købt

Dominostrik
Læs mere...

Dominostrik i form og farver
Læs mere...

Lun islandsk strik
Læs mere...

Akvarel på naturlig vis
Læs mere...

Sjaler i dominostrik
Læs mere...
Indkøbskurv
Kurven er tom
Her kan du betale med
           
Se vores gode tilbud

Læs mere...
Tilbudspris: 99 kr.

Se hele listen ...