Søg efter
I brodøsen Bettina Andersens Værksted
I brodøsen Bettina Andersens Værksted
af Frantz Howitz fra dk4
Dansk tekstPris 120 kr


I brodøsen Bettina Andersens Værksted
af Frantz Howitz fra dk4
DVD: I brodøsen Bettina Andersens værksted "Hvad er en brodøse?", vil mange seere sikkert spørge. I dette nye håndarbejdsprogram stiller tilrettelæggeren Frantz Howitz selvfølgelig spørgsmålet til Bettina Andersen, som de fleste nok vil benævne "artquilter".
Brodøsen Bettina Andersen har dog i sit kunstneriske udtryk udvidet begrebet "artquilt" og tilføjer nye og overraskende elementer til de i forvejen kendte quiltemetoder. Resultaterne er ofte forbavsende, både når det gælder de store, stoflige billedtæpper og hendes mange unikatasker, der udstilles både herhjemme og i udlandet.

Bettina Andersen har sit lille værksted og workshop på Islands Brygge, hvor hun både sælger billeder, tasker og underviser. Det er her dk4 har besøgt Bettina Andersen, og har fået hende til at fortælle om sine værker og nogle af de inspirationskilder, der er grundlaget for de kunstneriske udtryk.
Der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder oplever en udstilling af Bettina Andersens værker. Mænd bliver overrasket over selve udtrykket i billedtæpperne, der på afstand ser ud som malerier. Kvinder går derimod direkte til håndværket bag og skal ofte lige se bagsiden af et billedtæppe for at aflure teknikken bag.

Et specielt kapitel i Bettina Andersens produktion er hendes unikatasker, der alle har en historie tilknyttet. Nogle er fx skabt af blonder fra et afdødt familiemedlems blondefabrik. I andre tasker kan hovedelementet være gamle korsstingsbroderede billeder med køer og brølende hjorte, som bliver klippet op og sat sammen på nye, overraskende måder. En serie tasker er skabt af en fin, islandsk uldjakke, som hendes mand købte i Island. Desværre kom Bettina Andersen til at vaske den i for varmt vand, så den filtrede sammen. Til gengæld kunne det ødelagte stof bruges til seks fine tasker! For Bettina Andersen er mulighederne mangfoldige, når der skal skabes tasker både til dagligt og til "fint" brug – bl.a. bryllupstasker.

"I brodøsen Bettina Andersens værksted" er et led i dk4´s serie håndarbejdsprogrammer, en niche Frantz Howitz har haft stor succes med, selvom emnet normalt ikke ligger inden for hans sædvanlige stofområde.


Se billeder fra bogen

Andre kunder har også købt

Birgitte Krag Hansen - en verden af filt
Læs mere...

Kaffe Fassett, en mand og hans strikketøj
Læs mere...

Christel Seyfarth - dansk strikkekunst
Læs mere...

Vivian Høxbro - dansk strikkekunst
Læs mere...

Bente Geil - dansk strikkekunst
Læs mere...
Indkøbskurv
Kurven er tom
Her kan du betale med
           
Se vores gode tilbud

Læs mere...
Tilbudspris: 80 kr.

Se hele listen ...